Zeneiskolai felvételi 2022

Kedves Zeneszerető fiatalok, tisztelt Szülők!

Idén végre ismét hagyományos módon meg tudjuk tartani felvételi rendezvényünket! Két év járványügyi korlátozást követően most újra személyesen találkozhatnak a gyerekek hangszereinkkel, ki is próbálhatják ezeket, hogy megkönnyítsük az ideális hangszer kiválasztását.

Iskolánk központján kívül 17 zuglói telephelyen tanítunk. A felvételiző gyerekeknek ajánlott szolfézs előképzőt igyekszünk minden telephelyünkre elvinni. Minden telephelyen minden hangszer oktatását nem tudjuk biztosítani, de igyekszünk a hangszereket arányosan elosztani telephelyeink között. Éppen ezért kérjük, előre gondolják át, hogy a kiválasztott hangszer tanulásához adott esetben meg tudják-e oldani a gyermekek egyéb helyszínre történő kíséretét.

A szolfézs-előkészítőben megismerkedhetnek a gyerekek a zenei írás-olvasás alapjaival, melyet játékos formában sajátíthatnak el. Erre heti két alkalommal 45-45 perc áll rendelkezésükre. Az órarend függ az adott iskola által felajánlott terem lehetőségeitől.

Egy év szolfézstanulás után javasoljuk a gyerekeknek a hangszeres tanulmányok megkezdését.

A hangszeres óra heti 2 x 30 perc, amely mellett heti 2×45 perces szolfézsóra egészíti ki az országos Kerettanterv szerinti tanulmányi programot.

Tudnivalók a felvételiről:

A felvételi folyamata két részből áll: elektronikus jelentkezés és személyes felvételi.

Kérjük, tehát töltsék ki honlapunkon a jelentkezési űrlapot, a felvételi 2022 menüpont alatt.

Ha gyermekük még nem járt szolfézs előkészítő csoportunkba, akkor előkészítő csoportjainkba április 28-29-én tartunk jelentkezést, felvételit az alábbi rend szerint:
Móra Ferenc Általános Iskola – április 28, csütörtök 14:00-15:15

Ha gyermekük már járt előkészítő szolfézsra, esetleg már most második osztálynál magasabb évfolyamra jár, vagy más zeneiskolában már tanult zenét, akkor hangszerválasztó napjainkon felvételizhet, vagy ismerkedhet meg valamennyi hangszerünkkel. A hangszerválasztó napjaink április 25-27-én lesznek minden nap 14-19 óráig. Segíteni fogunk mindenkinek az alkatának leginkább megfelelő hangszert kiválasztani. A felvételire kérjük, hogy egy tetszőleges dallal készüljenek fel a gyerekek.

Figyelem! A hangszerválasztót már új, ideiglenes székhelyünkön tartjuk! Címünk: 1149, Egressy út 178/G.

Kérem, ne feledjék, mind az elektronikus jelentkezés, mind a felvételin való részvétel egyaránt szükséges az érvényes jelentkezéshez! Honlapunkon a jelentkezési űrlapot május 2-án, hétfőn reggel 8 órakor zárjuk le!

A felvételi eredményét május 11-én 16:00 órától tesszük közre honlapunkon, de email-ben is értesítünk mindenkit a további tudnivalókkal együtt.

A beiratkozás várható időpontja:
2022. május 16-17-én 9:00-12:00 óra között, valamint
2022. május 18-án 15:00-18:00 óra között lesz az Egressy út 178/G. szám alatt.