Köszönjük, hogy adója 1%-át A Jövőért Alapítványnak utalja!

November

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

2020.11.06.

Az idei Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny szervezése és lebonyolítása is rendhagyó módon zajlott. Idén nem fogadtuk a kerület intézményeit.

A körzeti fordulón csak a mórás diákok vettek részt, ugyanis a járványügyi helyzetre való tekintettel minden regisztráló iskola a saját intézményében tartotta meg a versenyt. Kevesebb számú nevezés érkezett a tavalyihoz képest, de minden évfolyam képviseltette magát legalább egy csapattal. Az ünneplőbe öltözött gyerekek izgatottan várták az online feladatokat. Fegyelmezett munkával, jó hangulatban telt el a megoldásra, feltöltésre adott egy óra.

Meggyőződésünk és a szervezők szlogenje szerint: „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” Reméljük, alsó és felső tagozaton is szép eredményeket értünk el!

 

Készítette: Dudásné Bán Valéria

 

Falvédő szövegek modernizálása


A Móra Ferenc Általános Iskola 8.n osztályosai nép és honismereti órán “Wandschoner/falvédő” projektben vettek részt.
Megismerkedtek a népi falvédők világával, szövegeivel, varrási technikájával.
Megtervezték saját modern falvédőjüket, melyhez kedvenc idézetet, rajzot választottak. Megtanulták a száröltés technikáját. A  Galántai Honismereti Múzeum  „korszerű feliratos falvédő legjobb terve” pályázatán Bakonyi Nóri különdíjat kapott, az osztály pedig ingyenes belépőt nyert.
Az elkészült munkákat az iskola aulájában is kiállítjuk.

Némethné Korom Edit

nyelvi munkaközösség vezetője