Mórások a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének székházában

2022. június 18-án 10 tanuló vett részt iskolánkból a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének Ifjúságért Szakosztálya által megrendezett ifjúsági bélyegbemutatóján. A résztvevők oklevelet kaptak a sikeres pályamunkákért. Juhász Noémi másodikosként kapcsolódott be az iskolai bélyegszakkör munkájába. Októberben a Bélyegmúzeumba anyukája is elkísérte. Nagy élményt jelentett neki a Hunfilex 2022 Világkiállítás ifjúsági napján a Groupama Arénában megrendezett program is.

Májusban kitartóan készítette bemutatóját kedvenc sportos bélyegeiből. A női sportok címet adta a bemutatójának. Noémi a bélyegekkel köti így össze hobbijait, hiszen ő is sportol: karatézik, és az úszás is fontos neki.

Augusztus 22-31 között az ingyenes bélyeges nyári táborban vett részt. Sok hasznos ötletet kapott a bélyeggyűjtéshez. A Pénzmúzeumba is ellátogattak a csoporttal, ahol érdekes kiállítást láthattak, saját arcképpel ellátott papírpénzt is nyomtattak minden résztvevőnek.

“A programok közül a garasgyűjtés, és a bélyegárverés tetszett a legjobban. Örülök, hogy részt vettem a táborban. Több bélyegek iránt érdeklődő gyereket is megismertem, fiúkkal is, lányokkal is barátkoztam. Mindennap volt kinti program is, játszótéren játszottunk vagy a Városligetben sétáltunk. Jövőre is szívesen elmegyek” – mondta Noémi.

Némethné Korom Edit
XIV. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola bélyeges szakkör vezetője