Mórás diákok a Mátrában

Ha azt a szót meghalljuk, hogy tábor, az sokunkban még mindig a felejthetetlen élményt, a túrázást, az éjszakai tábortűzet és a végeláthatatlan vicceket és csínyek emlékét idézi fel. A mai táborok sem másak.

Ebben az évben a gyerekek és a szülők nagy izgalommal készültek a negyedik évet záró, nyári búcsútáborra.

Sástó-Mátra kalandokat, túrákat, rengeteg felfedezni váró érdekességet tartogatott. Az öt napos idő alatt megmártózhattak a wellness fürdő hűsítő vizében, nagy labdacsatákat vívtak, így enyhítve a forró napokat.

Túrázhattak a Mátra csúcsáig, a TV torony tetejéről gyönyörködhettek a csoda szép körpanorámában.

Gyöngyösön a Mátra Múzeumban a táj élővilágát fedezhették fel. De a programba belefért még rengeteg minden, így, fagyizás, bobozás, lombkorona-séta, járgányozás, fura bicikliken kerekezés.
De felejthetetlen volt a számháborúk csatározása, a talányok megfejtése, a “Ki tehette a csínyt” rejtélye. A reggeli szobaszemle, az éjszakai “Rókavadászat” élményekkel dús pillanataiból természetesen, mindenki győztesen került ki.

Sok mindent jelent egy tábor. Az együtt töltött időt, a hasznos észrevétlen tanulást, és rengeteg élményt, ami sokáig megmarad, remélem szép emlékként a gyerekek gondolataiban.

Zagyvai Ildikó
4.n-es tanító