Köszönjük, hogy adója 1%-át A Jövőért Alapítványnak utalja!

December

Az első n osztály adventi köszöntője

Az idei tanévben minden másképpen alakult, mint az eddigiekben. Sajnos nem gyűlhetünk össze egy közös ünneplésre,szeretetvendégségre, műsorra.   Az advent idejét szerettük volna szebbé tenni ezzel a kis énekkel.

Iskolánkban fontos az Advent, melyhez minden héten meggyújtunk egy gyertyát az osztályok képviselőinek jelenlétében. A hangosbemondóban Bán Vali néni és tanítványai a legelső óra elején versekkel, kis írásokkal emlékeznek a régmúlt időkre, az ünnep előtti csendre, békére, várakozásra.

 

 

Legyetek jók, ha tudtok!

A Móra Ferenc Általános Iskola elsős németes osztálya Márton naptól kezdve- 2020. November 11.- Szent Márton jóságán felbuzdulva jóságlisztet kezdett gyűjteni.
Minden tanuló, aki jót cselekedett, példásan viselkedett hetente egyszer egy merítő lisztet tehetett egy üvegbe. Mindenki igyekezett jót cselekedni, jól viselkedni, így hát szemmel láthatóan gyűlt a sok „jóság”.
A karácsony előtti utolsó tanítási napon kisült végre a várva várt kalácsunk a sok jóságlisztből. A gyűjtés ideje alatt többször elhangzott, hogy érdemes jónak lennünk, mert annál nagyobb kalácsot tudunk majd készíteni.
Az utolsó nap sok-sok vidám közös játékkal telt, de az osztálykarácsonyunk fénypontja a kalács megkóstolása volt.
Elhatároztuk, hogy a húsvét előtti időszakban is gyűjtjük majd a jóságlisztet.

Budapest, 2021. január 8.
Pákáné Szarka Magdolna
osztálytanító

 

 

 

 

 

Bolyai matematika verseny eredménye

Nyolcadikosaink szép eredménnyel zárták a Bolyai matematika verseny Kőbány-Zugló körzeti fordulót. 23 induló csapatból a második helyet szerezték meg és ezzel a teljesítménnyel a zuglói iskolák közül az elsők lettek az általános iskolai nyolcadikosok versenyén. A verseny napján nagy izgalomban volt a csapat, mert Károly Lili sajnos lebetegedett.  Vadon György osztálytársa vállalta helyette a versenyen való indulást.

Neurális hálózatok tagjai:

Kele Áron
Kováts Olívia
Ress Bella
Vadon György

Hasonlóan szép eredményt értek el a negyedikeseink is. Ők 11 induló csapatból a 6. helyen végeztek.

N-B4 csapat tagjai:
Varga Bernadett
Vámos Virginia
Takács Alexandra

“Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” A verseny mottója mindkét csapatra jól illik. A negyedikes csapat két osztályból állt össze, a nyolcadikosoknál az utolsó pillanatban az egyik tag változása miatt . Tanulóink bizonyítottak , az összedolgozás képességével eredményesek lehetnek.

Mindkét csapat a teljesítménye alapján díjazott lett. Köszönet  Paál Krisztina és dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi tanároknak, akik felkészítették a csapatokat.

Boros Eszter

reál mkv

 

 

Nyomozó órák

A nyomozó órák Wendy Clemson, David Clemson, Kev Pritchard, és Dr. Allison Jones Detektív matek című kiadványa alapján zajlanak. Mivel közelednek az ünnepek, jól jönnek olyan órák, melyekben egy kicsit másképpen kell tanulni, gyakorolni, mint az év többi napján.

Az órákon a füzetecske segítségével egy képzeletbeli rablás helyszínén a nyomozók (a gyerekek) a matematika segítségével juthatnak egyre közelebb és közelebb az elkövetőhöz. Miközben nyomoznak , helyszínelnek, nyomokat keresnek, ujjlenyomatokat hasonlítanak össze, adatokat gyűjtenek, észrevétlenül gyakorolnak, gondolkodnak, lesznek kreatívabbak.  Írásbeli műveletek, szövegesek, átváltások, grafikonok. Mindezt csapatban, de mégis önálló haladással tabletek segítségével végezték el a 4.a tanulói. Az első hét kicsit nehézkesen ment, de az utolsó tanítási napon minden kis nyomozó már tudta, hogy ki az lekövető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemcsak matek órán szorgoskodtak a gyerekek, szuper képek készültek a számítástechnika órákon is. Így várták az ünnepeket, vagy köszöntötték a descembert digitálisan. Sajnos nem szerették volna ráírni a nevüket. Szerintem KÁR!!

Íme a 7. évfolyam munkái!!

https://drive.google.com/file/d/1oAzUNK8Eh1XTI_IwCFc8pv1isszjnbgd/view?usp=sharing

A Móra-fal

A gyerekek munkái nagyon dekoratívvá tették iskolánkat. Azért, hogy mások is gyönyörködhessenek benne íme az alsós, és a felsős Móra-fal, és persze az iskolai karácsonyfa.. 😆

 

Osztály Karácsonyok (képek, videók)

Két osztály megosztotta azt is velünk, vajon hogyan is zajlottak nálunk az “osztályKarácsonyok” ( 😀 ) Íme néhány kép az 1.n, majd pedig a 6.n osztálytól.

A 6.n-ben is vidáman teltek az utolsó órák.

 

Az 1. a osztályba is járt a Mikulás. Sajnos nem találkoztak vele, de ajándékait megtalálták.

Ök is megosztják velünk ünnepi műsorukat!

https://drive.google.com/file/d/1zoOMgH0bBdPZkm5kbLPibx4oiYDmA8HA/view?usp=sharing

 

Az 5.a osztály egy videót készített ajándékba a szülőknek, de aki szívesen belenézne annak álljon itt a kedves ünnepi műsor.

(Karácsonyi zenés üdvözlet az 5.a osztálytól
Kattintsanak az alábbi linkre! A felvétel összesen 10 perc. Időnként várni kell másodpercet a továbblépésre. Albert Andrea of.)

https://drive.google.com/file/d/1d6EQkJ0JOj5kV8NFsFDnRaL4paqxkn8K/view?usp=sharing&fbclid=IwAR3BBsAPg5y_3G5sp30-Zww_9k0Njh9z03R1HRmHLebVMXEr2DKZFNcHsbs