Code Week 2022

Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Europe Code Week (október 8-23.), melyen iskolánk 15 eseménnyel vett részt. Az európai programozási hét egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása. A programozás megtanulásával jobban tájékozódunk a gyorsan változó világban, segít megérteni a különböző technológiák működését, készség- és képességfejlesztő hatásának köszönhetően pedig új ötleteket és innovációkat dolgozhatunk ki.
A gyerekek az iskolánkban vendégeskedő ArTeC robotokkal ismerkedtek. Robotok építése után azok programozásával foglalkoztak. Az ügyesebbek robotja nem csak elindult, hanem kanyarodni és villogni is tudott. A programozás, a robotika és a mikroelektronika az iskolai tantervbe tanítási és tanulási eszközként történő beemelése kulcsfontosságú a 21. századi oktatásban.

A bütykölés és a robotika iskolai használata számos előnnyel jár a diákok számára, mivel segít az olyan kulcskompetenciák fejlesztésében, mint a problémamegoldás, a csoportmunka és az együttműködés. Növeli a diákok kreativitását és önbizalmát, és segít fejleszteni a diákok kitartását és eltökéltségét kihívások esetén. A robotika is elősegíti az inkluzivitást, mivel könnyedén elérhető a különböző képességekkel és készségekkel rendelkező lányok és fiúk számára, és pozitívan befolyásolja az autizmus spektrumon lévő diákokat.