Köszönjük, hogy adója 1%-át A Jövőért Alapítványnak utalja!

2021. január

1. Idén is izgalmas volt az elsősök nyakkendő avató ünnepsége a Móra Ferenc Általános Iskolában

 

Az elsősök ebben a keretekbe zárt tanévben is izgatottan várták beavatásukat az iskolás létbe.

A nyakkendőkötés az iskolák többségében hagyományos avatási szokás az iskola új diákjai számára. Itt nem csak az elsősöket, hanem a felsőbb osztályok újonnan érkezett diákjait is felavatják.

Rendes körülmények közt ez nagy felhajtással jár és még a szülők is részt vesznek rajta. Ám ezt így most a koronavírus miatt nem lehetett megrendezni, ezért zártkörű rendezvény volt. A diákok osztályonként mentek a tornaterembe, ahol lebonyolították az ünnepséget. Bár nem személyesen, de a szülők is rész vettek rajta élő közvetítéssel. Igazgató asszony egy „roppant bonyolult kérdést” tett fel kis diákjainknak – Móra neve betűfelismeréssel, és mivel erre helyesen feleltek, készen álltak az avatásra. Pár vers, köszöntő beszéd és egy fergeteges RG produkció után a kis elsősök a negyedikesek által választott zenék alatt megkapták nyakkendőjüket, sáljukat. Előtte természetesen komoly elsősként elmondták az avatás szövegét is. Egyes kis diákok kicsit meg voltak szeppenve, de azért bátran elsétáltak a kamera mellett és integettek anyukájuknak, apukájuknak.

Az esemény azzal zárult, hogy a diákok zenére kivonultak a teremből. Azok a szülők, akik esetleg lemaradtak az eseményről, felvételről is megnézhették azt.

 

 

A cikket írta, és a képeket készítette             

 N.   Anna 6.n osztályos tanuló

 

2. Kiváló tehetségponttá váltunk!!

Tisztelt dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi!

Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola a 2020/2021 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyerte el!

Gratulálunk a szép sikerhez!

A tehetségpont akkreditációjában közreműködött szakértők összegző szöveges értékelését az alábbi linken olvashatja:

Szöveges értéklés

Az akkreditáció eredményeként Önök a nyilvános dokumentumaikon jogosultak a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált kiváló Tehetségpont cím használatára. 

A cím elnyeréséhez gratulálunk, hiszen az akkreditációs folyamat tapasztalatai megerősítették, hogy az Önök tehetségpontja szakmailag hiteles és kompetens tagja a Matehetsz Tehetséghálózat egyre bővülő családjának, valamint működésükkel már ma is aktív részesei hálózatunknak.

A tehetségpont akkreditáció eredményét igazoló táblákat, okleveleket a minden év márciusában megrendezett Kárpát-medencei Tehetségnapon szoktuk átadni a tehetségpontoknak.

Idén azonban a járványhelyzet miatt a hagyományos formában történő oklevélátadás helyett az okleveleket postán küldjük el Önöknek 2021 március-áprilisában.

Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel
Szántó Judit
Nemzeti Tehetségpont

Budapest, 2021. 01. 28.