Tehetséggondozás

2022-2023.  tanév

2021-2022.  tanév

Sajnos a 2021-22-es tanévben nem sikerült teljesen visszatérni a régi kerékvágásba. Azért egy kicsit rajzoltunk, mozogtunk, szobrászkodtunk, agytekertünk, sakkoztunk, de nem úgy ahogy szoktuk. Amint lehetőségünk lesz rá folytatjuk, de addig is az osztályokban csütörtök délutánonként kicsit másképpen tanulunk. A 3. 4. évfolyamon nem a “klasszikusan tanulunk”. De lehet, hogy ez jobb? Reméljük.

 

 

2021-ben váltunk Kiváló Tehetségponttá

 

Tehetségköreink 2019/2020-as tanév

 

Csütörtökön 1/2 3-1/2 4 ig a tanulási időben egy egészen másfajta tehetséggondozást kínálunk. Itt szintén a tanulás a lényeg, de egy kicsit másképp.

 

Kerámia

Székelyné Palkó Mária, Váradyné Fábri Mónika

Fizika

MTA

Csordás Attila

203

Rajz

Illés Ibolya, Kiss Zsuzsa

Új ép. Fsz.

Mesekuckó

Lánczy Tünde

Új ép. I. em.

Természetbúvár

Varga Éva, Vári Kata

106

Kuktanoda

Szabó Andi és Üveges Judit

Technika

Öko kézműves

Győrfi Judit, Kampfner Ági

Könyvtár

Társas

Borók Erika, Szőke Andrea,Nagyiványi Csilla

18

Énekkar

Kubinyiné Boros Ibolya (péntek)

5. óra

Fotók: ITT! (2019-2020-as tanév első képei!!)A képeket Fiák-Győrfi Judit készítette

Tehetség körök bemutatkozása a 2019/20-as tanévben

 

MTA Mindent tudni akarok Matematika és tudomány Attila bácsival

A körön a gyerekek érdeklődési körének megfelelő természettudományos témákkal foglalkozunk. A diákok játékosan ismerkedhetnek meg főként a fizika és a kémia egyes jelenségeivel, a matematika és a bennünket körülvevő világ összefüggéseivel. Gyakran készítünk majd eszközt az adott téma megértéséhez.

A kör célja, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a természettudományokhoz, önállóan is érdeklődjenek irántuk.
Várható témák: meteorológia, mechanika, hang / levegő, csillagászat, kémiai reakciók, elektromosság, kombinatorika, valószínűség, sorozatok.

Énekkar Ibi nénivel 

Szeretnénk az együtt éneklés örömét átélni, és másoknak is örömet szerezni dalainkkal!

Szeretnénk minél több új dalt megismerni!

Szeretnénk jól felkészülni a különböző ünnepekre, jeles napokra és persze átélni a szereplés örömét!

Kuktanoda Judit nénivel, és Andi nénivel

A KukTanoda tehetség körön szeretnénk a gyerekekkel megismertetni azokat az alapvető – elsősorban konyhai- eszköz és háztartás alap tudnivalókat, amelyek később segítségükre lehetnek az olcsó, de sokoldalúan felhasználható alapanyagokból készült ételek elkészítéséhez. Felhívjuk a figyelmüket a tudatos vásárlás és a kiegyensúlyozott étrend fontosságára.

A körön egyik héten a főzésé a főszerep, ezért 14.00-15.30-ig tart, a másik héten játékos főzéssel kapcsolatos foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek.

Agyagozás Marcsi nénivel, és Móni nénivel

Agyagozni csak addig bonyolult dolog, amíg meg nem beszéljük, milyen is ez az anyag. Az első alkalmakkor néhány film bejátszásával megismerkedünk olyan technikákkal, ahol kiderül, sok mindent Tudunk készíteni agyagból. Ma már a gyors információáramlás világában belekukkanthatunk olyan rejtett világokba, ahol minden az agyagról szól. Edény, csempe, mini szobor, pecsételő? Sok mindennel megismerkedhetünk majd ebben a tanévben. A körbe olyan gyerekeket várunk, akik szeretnék az agyagot jobban megismerni, nem félnek a nehézségektől, hiszen nem biztos, hogy minden elsőre sikerül. Kíváncsiak, és kitartóak, hiszen a különböző technikák megtanulásához türelem kell. Ugyanakkor mindamellett, hogy közösen fogjuk alakítani az év tervét, a gyerekek ebben a csoportban fejleszthetik probléma megoldó képességüket, kreativitásukat, térlátásukat, kézügyességüket, megismerkedhetnek az alkotás örömével.

Öko kézműves  Judit nénivel és Ági nénivel

Minden ami újra hasznosított, kreatív, élvezetes. Fontos az a szemlélet, ahogy a régiből (lehetőleg olyan valamiből, ami senkinek nem kell) olyat alkotni, amit mindenki megbámul, és észreveszi, hogy nem minden hulladék, de érték. Itt nincs szemét csak fantázia, kézügyesség, szárnyaló képzelet, és az alkotás öröme.

Társasjáték Erika nénivel, Andi nénivel és Csilla nénivel

A nyelvi játékokkal a magyar nyelv játékosságát, rugalmasságát használjuk ki, megfejtünk, illetve magunk is alkotunk ilyen feladatokat. A foglalkozásokat nagyrészt így kezdjük. Ezt követi a választott, vagy irányított társasjáték. A gyerekek választják ki, hogy logikai, szókincsfejlesztő, vagy ügyességi játékkal szeretnének játszani.

Természetbúvár Éva nénivel, és Kata nénivel

Aktuális kerti munkák elvégzése a veteményesben és a gyógynövény kertben. Ismeretek szerzése az elültetett növényekről, azok gondozásáról. Nem feledkezünk meg az állatokról sem. Télen kerítés készítés, palántázás, és minden, ami egy igazi természetbúvárt érdekelhet.

Mesekuckó  Tünde nénivel

Itt a meséké, a történeteké a főszerep. Hallgasd, vagy olvasd, mindegy. A lényeg ismerkedj meg olyan alkotásokkal, melyek szebbé teszik a mindennapjaidat, felemelnek, megnevettetnek, elgondolkodtatnak, és egyszer csak észrevétlenül megtanítanak örülni, gondolkozni, tanulni.

 

Képek  a szakkörökről: >> Szakkör 2018/2019 <<

Fotók még! ITT!

Székelyné Palkó Mária igh.