Felújítunk!!!!!!!!

Zugló Önkormányzat honlapján is olvasható az iskolánk felújításáról szóló bejegyzés.

“Rendkívüli ülésen bízta meg kedden Zugló képviselő-testülete Karácsony Gergely polgármestert, hogy az önkormányzat nevében kössön szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a Móra Ferenc Általános Iskola energetikai felújítására.

A soron kívüli ülés összehívását az indokolta, hogy a támogatási szerződés a május 19-i rendes ülésig nem érkezett meg, ugyanakkor az önkormányzatnak a megállapodást május 31-ig alá kellett írni.

A testület még 2013 novemberében határozta el, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola épületének energetikai fejlesztésére pályázatot nyújt be a Norvég Alaphoz. Az önkormányzat pályázata sikeres volt, a Móra Ferenc Általános Iskola energiahatékonysági felújítására 44,9 milliós önrész mellett 254,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.” (www.zuglo.hu)

Az felújításról nagyon alapos dokumentáció olvasható, szintén Zugló Önkormányzat honlapján.

Közbeszerzés

A felújítási munkák alatt, intézményünk építési terület is, ahol a fokozott figyelem, a szabályok betartása nagyon fontos.

Az intézmény vezetése,  minden héten egyeztetve a kivitelezővel, és az Önkormányzat kirendelt képviselőivel, felügyeli, hogy a pedagógiai munka zökkenőmentes legyen.

Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!!

Iskolavezetés

2016. szeptember 06.

Homlokzati-színterv-1

 Szeptember óta sok minden megvalósult a felújításból. lassan színesek lesznek a falak, a nyílászárók, a tető szigetelése jó ütemben halad. Az toldalék épület munkálatai úgy tűnik januárban megkezdődnek. Ez némi kellemetlenséggel jár, hiszen 4 alsós osztály elhelyezéséről kell gondoskodni. Némi átszervezéssel újra osztályok lesznek a könyvtárban,  az alsós tanáriban, és két teremben a felső tagozaton is.

Szeretnénk újra mindenkinek a türelmét kérni, a felújítás utolsó fázisához is.

És januárra így nézünk ki!!!!!!!!!! 🙂

 20170103_092320_1.jpg

Néhány kép a felújításról (Álljon itt néhány kép, ahogy iskolánk szépen lassan átalakul)

Polgármesteri látogatás

Az október 26-án megtartott rendezvényen interaktív tanóra keretében beszélgetett az energiahatékonyságról Karácsony Gergely polgármester és Gulyás István épületenergetikai szakértő a Móra Ferenc Általános Iskola negyedikes diákjaival. A rendhagyó iskolai foglalkozást abban a tanteremben tartották, amely elsőként újult meg.

De a 4.d osztály nem volt megilletődve és pillanatok alatt kiderült, hogy rengeteg dolgot tudnak arról, miért is került sor erre a felújításra, és arra is mit jelent a fosszilis energiahordozók és a és a megújuló energiaforrások.

A látogatás néhány képe

Néhány fogalmazás is született a gyerekek tollából erről a napról illetve arról, ők hogyan élték meg a felújítást.

Tóth Miklós Áron fogalmazása (4.d)

Bekker Endre Botond fogalmazása (4.d)

Klujber Lóránt fogalmazása (4.d)

 

A látogatásról és a felújításról olvashatnak az Zugló Önkormányzat honlapján is.