Leendő elsősök szüleinek

Kedves Szülők!

A tavalyi évben folyamatosan töltve, készítettünk egy olyan blogot, ahol összeszedtük mindazokat az információkat, melyek fontosak voltak, a beiratkozás előtt. Bemutattuk pl. leendő tanítóinkat, bemutattuk a beiratkozás dokumentumait, a körzethatárokat és még egyéb olyan információt, mely a honlapon és a blogon is látható volt, de nem együtt.

Ebben az évben lassan újra feltöltünk információkat erre a blogra, de addig is várjuk nagyon nagy szeretettel leendő elsőseinket a Móra Vár újabb iskolaelőkészítő foglalkozásain. A tavalyi év információit megtekinthetik ITT!

2019. november

 

 

Kedves Szülők!

A dec. 16-i foglalkozásokon a gyerekek egy picit belekóstolhatnak az angol rejtelmeibe Csontos Erzsi nénivel.

 A szülőket szeretettel várjuk egy interaktív előadásra az iskolaérettségről. Forgács Tiborné Zsókával a téma szakértőjével.

 

2019. dec. 10.

 

 

Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatos jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

2019. november 26.

 

 

 

MÓRA VÁR (2019/2020.)

 

 

Képtalálat a következőre: „vár rajzok gyerekeknek”

A jövő héttől  nagy szeretettel várunk mindenkit iskola előkészítő foglalkozásainkon. A foglalkozások 17.00 órakor kezdődnek, és 18.00 óráig tartanak. Minden hónapban egyszer várjuk az érdeklődő szülőket, gyerekeket. A foglalkozásokhoz bármikor lehet csatlakozni. A gyerekek kis “tájékoztató” lapot fognak kapni. Minden sikeres feladat elvégzése után egy-egy “tégla” beszínezésével hódítják meg Móra Várát.

 

cavaliere                                      principessa castello

 

Várhódítás, avagy az iskola előkészítő időpontjai:

 

2019. november 18. 17:00         Mondókákkal,játszva

 

  1. foglalkozás: Olvasás előkészítése – szó- és mozgásmemória, mondókák, beszédritmus, artikulációs és szóismétlő feladatok, különbözőségek – azonosságok

 A szülőkkel beszélgettünk, és a folytatás reményében megbeszéltük, hogy a következő alkalommal az iskolaérettségről lesz szó.

 

2019. december 16. 17:00             Számolva

2. foglalkozás:       Matematika előkészítése – testséma, iránygyakorlatok, szerialitás, relációk, számlálás, számfogalom

 

A gyerekeket várja Attila bácsi, Éva néni, Magdi néni és Móni néni a mostani negyedikes osztályfőnökök.

A szülőket interaktív beszélgetésre invitáljuk Forgács Zsókával.

Aki már járt nálunk ne felejtkezzen el a kis füzetéről.  Aki még nem volt jöjjön bátran!

 

2020. január 20. 17:00           Mozgással ,mondókával

3. foglalkozás:          Írás- olvasás előkészítése – szó- és mozgásmemória, mondókák, beszédritmus, artikulációs és szóismétlő feladatok, különbözőségek – azonosságok, forma és íráselem átírások, másolások

 

 

2020. február 17. 17:00           Barkácsolva ,mozogva

4. foglalkozás:            Forgószínpad – Mozgásos feladatok

Feladatlap

Alkotás (kézműves) 

 

 

2020. március 23. nyílt órák leendő elsősök szüleinek

Ekkor a szülők egy kis betekintést nyerhetnek az iskola mindennapi életébe, az itt folyó munkába. Óra részleteket láthatnak majd, leendő elsős tanítóink és nyelvtanáraink közreműködésével.

 

(A pontos információkat közzétesszük majd.)

 

Szórólapunk 

 

 

Letölthető nyomtatványok: