Leendő elsősök szüleinek

A 2018-19-s tanévben 4 első osztályt szeretnénk indítani. 2 általános tantervű osztályt, ahol az angol nyelvet heti 2 órában kezdjük tanítani, osztálykeretben. Ezekben az osztályokban 3. évfolyamtól két csoportban folytatódik a munka, azok a tanulók, akik az első két évben angol nyelvből és magyar ill. matematika tantárgyból jól teljesítettek, tovább tanulják az angolt. Ők majd 4. osztálytól heti 4 órában, 5. osztálytól heti 5 órában folytatják az angol tanulást. A másik csoport a harmadik évben az angol órák idejében (heti 2 ó) magyar ill. matematika felzárkóztatáson vesz részt, ők 4. évfolyamtól heti 2 órában, 5. évfolyamtól heti 3 órában tanulják az angolt. A csoportok átjárhatóak a teljesítmények függvényében.

A két angolos osztály mellett 1 német nyelvoktató nemzetiségi program szerint haladó osztályt és 1 logopédiai (max. 13 fő) osztályt tervezünk. Ez utóbbiba szakvélemény alapján kerülhetnek a tanulók. (Ez csak a Logopédiai Intézet szakvéleménye lehet.)

 A MóraVár, (mert a “Móra vár”) talán egy kicsit segít abban, hogy az iskola szeptemberben  valamennyire ismerős legyen már. A tanító nénikkel addigra többször össze lehetett mosolyogni, a folyosók, osztálytermek pedig egyáltalán nem lesznek ijesztőek.
Meg szeretnénk mutatni abból is egy kis ízelítőt, hogy lesz a komoly munkából öröm, lehetőség.
Ismerkedjünk meg egymással, amihez minden alkalommal egy picivel többet mutatunk magunkból, az életünkből.
Várunk mindenkit, szeretettel! 🙂
A részletes programokról is tájékoztatjuk majd Önöket, először az előkészítőkön szóban, majd itt a honlapunkon is.